- 500 γραμμάρια κολοκύθα χωρίς σπόρους και ίνες
- 250 γραμμάρια γάλα
- 50 γραμμάρια κεφαλοτύρι
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Πουρές κολοκύθας
Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και αδειάζουμε τους σπόρους και τις ίνες με ένα κουτάλι. Την κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι η σάρκα της κολοκύθας να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι. Ξεφλουδίζουμε τις φέτες κολοκύθας και βάζουμε την ψίχα σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο και αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε κάπου κάπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της κολοκύθας και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και αν χρειάζεται αλατοπίπερο. Με τον πουρέ κολοκύθας συνοδεύουμε κρεατικά ή πουλερικά.
Καλή σας όρεξη!