- Για τα τρίγωνα
- 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας για γλυκά
- 150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
- Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 1 λίτρο γάλα αγελαδινό
- 100 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 50 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αυγά
- 1 κάψουλα σκόνη βανίλιας
- Για το σιρόπι
- 200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γραμμάρια νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
- Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- φυστίκια Αιγίνης τριμμένα
Τρίγωνα Πανοράματος
Για τα τρίγωνα Πανοράματος ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα ώστε να προλάβει να κρυώσει. Αν θέλουμε την ετοιμάζουμε από την προηγούμενη μέρα (διατηρείται στο ψυγείο για 3 μέρες) και όταν τη βγάλουμε απλά τη χτυπάμε λίγο να αφρατέψει.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τα σποράκια της βανίλιας να ζεσταθεί. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά και με γρήγορες κινήσεις προσθέτουμε λίγο στο μίγμα με τα αυγά. Αδειάζουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε με σύρμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σκεπάζοντάς την επιφάνεια με μια μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
Για το φύλλο: λιώνουμε το βούτυρο και απλώνουμε το φύλλο στον πάγκο. Κόβουμε το φύλλο σε τρία μέρη, κάθετα προς τη μεγάλη πλευρά. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να μην ξεραθούν τα φύλλα. Κόβουμε μικρά κομμάτια λαδόχαρτο και τα τσαλακώνουμε σε σχήμα μικρής μπάλας του πιγκ πογκ. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόχαρτο. Παίρνουμε ένα φύλλο και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε επάνω του ένα δεύτερο φύλλο και κλείνουμε σε τρίγωνο. Κόβουμε σε δυο κομμάτια το τρίγωνο ώστε να έχουμε δυο μικρότερα τρίγωνα. Βάζουμε μέσα στα τρίγωνα από ένα μπαλάκι λαδόχαρτο και τα αραδιάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε τα τρίγωνα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170-180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Αφήνουμε τα τρίγωνα να κρυώσουν.
Για το σιρόπι: βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση : αφαιρούμε τα μπαλάκια λαδόχαρτου από τα κρύα τρίγωνα και τα βουτάμε στο ζεστό σιρόπι. Τα αφήνουμε σε μια πιατέλα να κρυώσουν τελείως. Γεμίζουμε τα τρίγωνα Πανοράματος με την κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια με τη βοήθεια ενός κορνέ που το γεμίζουμε με την κρέμα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
Καλή σας όρεξη!