- 250 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι ζεματισμένο
- 250 γραμμάρια σέσκουλα ζεματισμένα
- 250 γραμμάρια πράσα ψιλοκομμένα
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 αυγά χτυπημένα
- 80 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκαρυδο
- αλεύρι γ.ό.χ. για το τύλιγμα
- χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
Χορτοκεφτέδες
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τα πράσα και τα κρεμμύδια. Σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα κρεμμύδια και τα πράσα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά με κλειστό το καπάκι και αποσύρουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τυλίγουμε σε αλεύρι. Τους αραδιάζουμε στο ταψί, τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αέρα. Περιχύνουμε τους χορτοκεφτέδες με χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με τζατζίκι ή σάλτσα γιαουρτιού (βλ. συνταγή).
Καλή σας όρεξη!