- 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
- 3 αυγά χτυπημένα
- 80 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- αλεύρι για το τύλιγμα
- χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
Πρασοκεφτέδες
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Τα σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά με κλειστό το καπάκι μέχρι να πιουν σχεδόν όλα τα υγρά. Όταν κρυώσουν ελαφρά προσθέτουμε την πατάτα λιωμένη και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τυλίγουμε σε αλεύρι. Τους αραδιάζουμε στο ταψί, τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αέρα. Περιχύνουμε τους πρασοκεφτέδες με χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με τζατζίκι ή σάλτσα γιαουρτιού (βλ.συνταγή Σάλτσα γιουρτιού).
Καλή σας όρεξη!