- 750 γραμμάρια αρακά
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο καρότο σε κυβάκια
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Αρακάς λεμονάτος
4 Μερίδες
~ 40 λεπτά
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά, αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ώστε να μη λιώσει ο αρακάς αλλά να κρατάει. Προσθέτουμε στο τέλος το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη!