- Για τη βάση
- 200 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 25 γραμμάρια κακάο
- 150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- Για τη γέμιση
- 3 αυγά
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 600 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 40 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 50 γραμμάρια κακάο
- 1 βανίλια
- Για επικάλυψη
- 50 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα
Ψημένο cheesecake σοκολάτας
Λιώνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το κακάο και το βούτυρο που έχουμε λιώσει. Στρώνουμε το μπισκότο σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε καλά τους κρόκους με το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα στο μίγμα με απαλές και γρήγορες κινήσεις και απλώνουμε το μίγμα στη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Όταν κρυώσει το cheesecake το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί το γάλα εβαπορέ και αποσύρουμε. Προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και περιχύνουμε το γλυκό. Σερβίρουμε το cheesecake κρύο.
Καλή σας όρεξη!