- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 300 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 100 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 30 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 70 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
- 70 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
- σουσάμι
Σταφιδοκούλουρα
Διαλύουμε τη μαγιά με το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε 120 γραμμάρια αλεύρι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το χυλό για μισή ώρα. Στο μπωλ της κουζινομηχανής βάζουμε το αλεύρι, το χυλό, το αλάτι, το βούτυρο και τις σταφίδες. Ζυμώνουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη για μια ώρα. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε νερό και σε ένα άλλο σουσάμι. Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη και πλάθουμε 12 κουλούρια. Βουτάμε τα κουλούρια στο νερό και μετά τα τυλίγουμε στο σουσάμι. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόχαρτο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για μισή ώρα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!