- 8 μέτριες πατάτες
- 200 γραμμάρια τόνο από κονσέρβα στραγγισμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλα αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Πατάτες γεμιστές με τόνο
Πλένουμε τις πατάτες καλά, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που τις σκεπάζει και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αδειάζουμε λίγη από την ψίχα τους και βάζουμε τη μισή σε ένα μπωλ. Την άλλη μισή την κρατάμε για άλλη χρήση. Στο μπωλ προσθέτουμε το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!