- Για τη ζύμη
- 200 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 40 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 500 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κάρδαμο
- 2 κ.γ. μαχλέπι
- Για τη γέμιση
- 150 γραμμάρια πραλίνα σοκολάτας ( βλ.συνταγή )
- 100 γραμμάρια ψημένα φουντούκια χοντροτριμμένα
Ρολάκια τσουρεκιού με πραλίνα σοκολάτας και φουντούκια
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε να λιώσει. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα μπαχαρικά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και το βούτυρο. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αν κολλάει λίγο η ζύμη δεν πειράζει. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο σκεύος και τη σκεπάζουμε. Την αφήνουμε για 2 ώρες να διπλασσιαστεί σε όγκο. Όταν είναι έτοιμη τη χωρίζουμε στα 3 και πασπαλίζοντας με αλεύρι ανοίγουμε φύλλα ορθογώνια. Αλείφουμε κάθε φύλλο με πραλίνα και τριμμένο φουντούκι και διπλώνουμε σε ρολό. Κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια πάχους περίπου 3 εκατοστών. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψιά με λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!