- 1 κιλό άσπρο λάχανο κομμένο σε κομμάτια
- 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 80 γραμμάρια λευκό κρασί
- 125 γραμμάρια νερό ζεστό
- 1 φύλλο δάφνης
- τριμμένους σπόρους κόλιανδρου
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 100 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 100 γραμμάρια χυμό λεμονιού
Λαχανόρυζο με χωριάτικα λουκάνικα
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα κομμάτια του λάχανου. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να βγάλουν αρκετό λίπος το οποίο πετάμε. Κρατάμε τα λουκάνικα στην άκρη. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το αχνισμένο λάχανο για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα λουκάνικα, το νερό, τη δάφνη, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σβήνουμε τη φωτιά.
Καλή σας όρεξη!