- Για τα σου
- 250 γραμμάρια νερό
- 100 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
- 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 5 αυγά μεγάλα
- Για την κρέμα σοκολάτας
- 500 γραμμάρια γάλα αγελαδινό
- 100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 80 γραμμάρια κακάο άγλυκο
- 50 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
- Για την επικάλυψη
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
Εκλεράκια
Για τα σου : σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει το βούτυρο και αρχίσει το γάλα να βράζει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Επαναφέρουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ζωηρά για λίγο τον πάτο της κατσαρόλας. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και την αφήνουμε μέχρι να γίνει χλιαρή. Σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας πριν ρίξουμε το επόμενο, να ομογενοποιηθεί το προηγούμενο. Πρέπει η ζύμη να είναι ελαστική. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόχαρτο. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και δημιουργούμε μακρόστενα κομμάτια. Ψήνουμε τα σου σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Τα σου είναι καλά ψημένα όταν τα κόβουμε και στη μέση τους είναι κενά και στεγνά.
Για την κρέμα σοκολάτας : σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ με το κακάο και 150 γραμμάρια από το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το μίγμα με το κορν φλάουρ και το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε την επιφάνεια με μια μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα μέχρι να κρυώσει.
Για την επικάλυψη : σε ένα σκεύος μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα χωρίς να ανακατεύουμε. Αν δεν υπάρχει σκεύος μπεν μαρί τότε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει στερεώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος στο οποίο βάζουμε την κουβερτούρα να λιώσει.
Για τη συναρμολόγηση : στο κάτω μέρος των σου κάνουμε μια τρύπα και γεμίζουμε με την κρέμα που έχουμε βάλει σε κορνέ. Έπειτα καλύπτουμε τα εκλέρ με τη λιωμένη σοκολάτα. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Καλή σας όρεξη!