- 300 γραμμάρια ταχίνι
- 200 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 300 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κάψουλες σκόνη βανίλιας
Κουλουράκια με ταχίνι
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το ταχίνι, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι ελαστική και εύπλαστη. Σε 2 ταψιά βάζουμε λαδόχαρτο. Κόβουμε μπαλάκια ζύμης περίπου 30 γραμμάρια. Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό ή γυάλινο κουτί με καπάκι.
Καλή σας όρεξη!