- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. σκόνη κανέλας
- 600-700 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
- 120 γραμμάρια σουσάμι
- νερό
Κουλουράκια κανέλας με ελαιόλαδο και σουσάμι
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά σιγά όσο χρειάζεται στο μίγμα καθώς ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη. Πλάθουμε κουλουράκια και τα αραδιάζουμε σε ταψιά όπου έχουμε βάλει λαδόχαρτο. Αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν τα κουλουράκια τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό ή γυάλινο κουτί με καπάκι.
Καλή σας όρεξη!