- 750 γραμμάρια χτένι μοσχαρίσιο
- 40 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 250 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
- 6 κλαράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- 120 γραμμάρια χυμό λεμονιού
Κρεατόσουπα με μανιτάρια αυγολέμονο
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει για 5 λεπτά. Πετάμε το νερό και προσθέτουμε 1200 γραμμάρια φρέσκο ζεστό νερό. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά να μαλακώσει το κρέας για περίπου 1 ώρα. Κρατάμε στην άκρη το κρέας με το ζωμό και στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρέας και 500 γραμμάρια από το ζωμό και σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά. Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά και ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού. Παίρνουμε λίγη σούπα με μια κουτάλα και ρίχνουμε στο αυγολέμονο ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα και ανακατεύουμε ζωηρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε την κρεατόσουπα με ψιλοκομμένο μαιντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!