- 200 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 3 αυγά
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 500 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γραμμάρια γάλα
- 50 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 φακελάκι βανίλια
- Για επικάλυψη
- 100 γραμμάρια γλυκό του κουταλιού κυδώνι
Ψημένο cheesecake με γλυκό του κουταλιού κυδώνι
Λιώνουμε το βούτυρο. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο να βραχούν καλά. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με σούστα και το βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το γάλα, το αλεύρι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε στο μείγμα τη μαρέγκα και το αδειάζουμε στη φόρμα με τα μπισκότα. Ψήνουμε το cheesecake σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Μόλις φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε. Αφού κρυώσει το cheesecake απλώνουμε στην επιφάνεια το γλυκό του κουταλιού κυδώνι, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!