- 1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες
- 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- Για τη γέμιση:
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- βανίλια
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά χτυπημένα
- Για πασπάλισμα:
- άχνη ζάχαρη και κανέλα
Μπουγάτσα με κρέμα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε και τα αυγά. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς ενδιάμεσα και απλώνουμε την κρέμα. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα και χαράζουμε σε μερίδες με ένα μεγάλο μαχαίρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου σε αέρα και αντίσταση για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!