- 400 γραμμάρια ζυμαρικά βίδες
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια μπουκετάκια μπρόκολου αχνισμένα
- 100 γραμμάρια καρότα σε κυβάκια
- 1 κύβο λαχανικών
- 5-6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Βίδες με μπρόκολο και βασιλικό
Πλένουμε τα μπρόκολα και τα στραγγίζουμε. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό και βουτάμε τα μπρόκολα. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό και τα σουρώνουμε. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε. Από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά κρατάμε στην άκρη 100 γραμμάρια. Ξαναβάζουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με το μισό ελαιόλαδο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι και τα καρότα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά και σκεπάζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε να σιγοψηθούν τα λαχανικά για 5 λεπτά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα φιογκάκια. Προσθέτουμε το βασιλικό και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα φιογκάκια ζεστά με τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!