- Για το κοτόπουλο
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 φλ. κρασί λευκό ξηρό
- 200 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φύλλο δάφνης
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για τον αρακά
- 750 γραμμάρια κατεψυγμένο αρακά ή 1 κιλό φρέσκο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο καρότο σε κυβάκια
- 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Κοτόπουλο κοκκινιστό με αρακά
Για το κοτόπουλο : σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε μέσα τα μπούτια του κοτόπουλου. Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 λεπτά.
Για τον αρακά : σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, τον αρακά, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ώστε να μη λιώσει ο αρακάς αλλά να κρατάει. Προσθέτουμε στο τέλος τον άνηθο και ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή σας όρεξη!