- 2 κιλά κίτρινη κολοκύθα
- 200 γραμμάρια νερό
Πουρές κολοκύθας ουδέτερος (για γλυκές και αλμυρές συνταγές)
Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες. Την κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω. Προσθέτουμε το νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αέρα για 1 ώρα ή μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει. Αφαιρούμε τη φλούδα με ένα μαχαίρι. Στραγγίζουμε την ψίχα την κολοκύθας από τα πολλά υγρά, είτε βάζοντάς την σε πυκνό σουρωτήρι με τουλπάνι και πιέζοντας με κουτάλι είτε στίβοντάς την στις παλάμες μας. Πολτοποιούμε την κολοκύθα με ένα ραβδομπλέντερ ή στον πολυκόπτη. Χρησιμοποιούμε τον πουρέ κολοκύθας σε συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής. Όσο πουρέ περισσέψει, τον φυλάμε σε μερίδες στην κατάψυξη για να τον έχουμε όποτε τον χρειαστούμε.
Καλή σας όρεξη!