- 5 μεγάλες πατάτες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 50 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά)
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Πατατοκεφτέδες με μυρωδικά
Πλένουμε τις πατάτες με ένα βουρτσάκι. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει. Τις βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για 30 λεπτά περίπου. Τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, τον άνηθο, το μαϊντανό, τη γραβιέρα, πιπέρι και αλάτι. Πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες και τους αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!