- Για το ψαρονέφρι
- 1 κιλό ψαρονέφρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κόκκινο μπαλσάμικο
- 1 κ.γ. μέλι
- 3 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
- 3 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 δάφνη
- δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- Για τις πατάτες
- 4 μεγάλες πατάτες
- 4 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- χυμό από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
Ψαρονέφρι με πατάτες στη γάστρα
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε ό,τι σχήμα προτιμάμε και τις βάζουμε στη γάστρα με τη δάφνη, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το λεμόνι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Σε ένα μπώλ βάζουμε το ψαρονέφρι και χτυπάμε τα υλικά για το μαρινάρισμα. Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο ψαρονέφρι και το αφήνουμε στο ψυγείο. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες προσθέτουμε το ψαρονέφρι με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 20 λεπτά με κλειστό το καπάκι της γάστρας. Ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Είναι πεντανόστιμο δοκιμάστε το!!
Δείτε και τη συνταγή μας:
Ψαρονέφρι γεμιστό με πατάτες ραγού και δαμάσκηνα
Καλή σας όρεξη!