- 1 λίτρο γάλα αγελαδινό
- 25 γραμμάρια σκόνη ζελατίνης
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 2 μπανάνες λιωμένες
Πανακότα μπανάνα
Διαλύουμε τη σκόνη ζελατίνης σε 4 κ.σ. κρύο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε σ΄αυτό τη ζελατίνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μπανάνα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε την πανακότα σε μπολάκια ή φορμάκια για ζελέ. Όταν κρυώσουν ελαφρώς τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βουτάμε για λίγο τα φορμάκια σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζουμε στα πιάτα.
Καλή σας όρεξη!