- Για την τάρτα
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 50 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. κρύο γάλα
- Για την κρέμα σοκολάτας
- 1 λίτρο γάλα
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα
- 4 αυγά
- 80 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 σταγόνα υγρή βανίλια
- 100 γραμμάρια φουντούκια ψημένα
Τάρτα με σοκολάτα και φουντούκια στο φούρνο
Για την τάρτα : βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε κομματάκια το αλεύρι τη ζάχαρη τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μίγμα. Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 28 εκ. και ανοίγουμε το φύλλο της τάρτας. Τοποθετούμε το φύλλο στην ταρτιέρα και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Σκεπάζουμε με ένα λαδόχαρτο και απλώνουμε ειδικά βαρίδια για τάρτα. Αν δεν έχουμε βαρίδια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρεβίθια ή φασόλια. Αυτό το κάνουμε γιατί δε θέλουμε η τάρτα να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για 15 λεπτά.
Για την κρέμα σοκολάτας : σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Όταν ζεσταθεί αρκετά το ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Από το γάλα ρίχνουμε λίγο στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε ζωηρά και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα στην τάρτα και βυθίζουμε σε διάφορα σημεία τα φουντούκια. Ψήνουμε ξανά για ακόμα 15 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Ιδανικά σερβίρουμε την τάρτα χλιαρή με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Καλή σας όρεξη!