- 1 κιλό πατάτες
- 2 κούπες τρυφερά φύλλα ρόκας
- 1/2 κούπα ηλιόσπορο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 50 γραμμάρια κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Πατατοσαλάτα με πέστο ρόκας
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Για να καταλάβουμε αν έχουν μαλακώσει τις τρυπάμε με ένα πιρούνι. Στο μπολ του πολυκόφτη βάζουμε τη ρόκα, τον ηλιόσπορο, το σκόρδο, το κεφαλοτύρι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού , πιπέρι και αλάτι. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις σπάμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το πέστο ρόκας και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα χλιαρή ή κρύα.
Καλή σας όρεξη!