- 1500 γραμμάρια νερό
- 250 γραμμάρια κορκότο
- 400 γραμμάρια γιαούρτι
- λίγο αλάτι
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
- 1 κ.σ. δυόσμο αποξηραμένο
Ποντιακός τανωμένος σορβάς (σούπα με κορκότο και γιαούρτι)
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Ξεπλένουμε το κορκότο μέχρι να βγαίνει καθαρό το νερό. Όταν βράσει το νερό προσθέτουμε το κορκότο και το αλάτι. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ώσπου να φουσκώσει το κορκότο και να χυλώσει ελαφρά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε κουταλιές από τη σούπα στο γιαούρτι ανακατεύοντας γρήγορα για να μην κόψει το γιαούρτι (τανώνουμε). Προσθέτουμε το γιαούρτι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το δυόσμο. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό να αναμιχθούν τα αρώματα του βουτύρου και του δυόσμου. Περιχύνουμε τη σούπα σορβά με το αρωματισμένο βούτυρο και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!