- 1 πακέτο φύλλο για πίτες χωριάτικο
- 250 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- 50 γραμμάρια γάλα αγελαδινό
- 1 αυγό
- πιπέρι μαύρο
- ελαιόλαδο για τα φύλλα
Κασερόπιτα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση. Λαδώνουμε ένα ταψί του φούρου ορθογώνιο ή στρογγυλό με διάμετρο 35 εκατοστά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο κασέρι με το γάλα το αυγό και πιπέρι (προαιρετικά). Στο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο και λαδώνουμε. Από πάνω στρώνουμε ένα άλλο φύλλο και το λαδώνουμε κι αυτό. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να στρώσουμε τα μισά φύλλα. Απλώνουμε τη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα κι αυτά. Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε μαζί με μια σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη!