- 300 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- Για τη γέμιση :
- 1/2 κιλό κασέρι τριμμένο
- 2 ντομάτες σε κυβάκια
- 12 αυγά βιολογικά μέτρια
- πιπέρι μαύρο
- ρίγανη αποξηραμένη
Πεϊνιρλί με ντομάτα και αυγό
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να αφρίσει. Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Στο τέλος του ζυμώματος η ζύμη πρέπει να μην κολλάει και να είναι ελαστική. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα και να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μέρη. Ανοίγουμε 12 φυλλαράκια. Στο κέντρο τους βάζουμε λίγο κασέρι και λίγα κυβάκια ντομάτας. Κλείνουμε τα φυλλαράκια σε σχήμα βαρκούλας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόχαρτο. Ψήνουμε τα πεϊνιρλί σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 190 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πάνω σε κάθε πεϊνιρλί σπάμε με προσοχή ένα αυγό. Προσέχουμε το αυγό να είναι μέσα στα τοιχώματα της βαρκούλας ώστε να μη χυθεί έξω. Ψήνουμε τα πεϊνιρλί για ακόμα 1ο λεπτά. Σερβίρουμε με τριμμένο πιπέρι και ρίγανη.
Καλή σας όρεξη!