- 300 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου σε κύβους
- 250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια κρασί λευκό
- 250 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3-4 κλωστούλες σαφράν
- 2 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 800 γραμμάρια ζεστό ζωμό λαχανικών
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- παρμεζάνα τριμμένη
Ριζότο με μανιτάρια και κοτόπουλο
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι. Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Ξεπλένουμε καλά το ρύζι σε τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το δεντρολίβανο, το σαφράν, πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό καθώς το ρύζι απορροφά τα υγρά μέχρι να τελειώσει ο ζωμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το ριζότο με μαϊντανό ψιλοκομμένο και παρμεζάνα τριμμένη.
Καλή σας όρεξη!