- Για τα κεφτεδάκια
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 150 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. μουστάρδα ( βλ. συνταγή )
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το τύλιγμα
- Για τα σάντουιτς
- 4 αραβικές πίτες (βλ. συνταγή)
- 4 κ.σ. μουστάρδα (βλ. συνταγή)
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 4 μεγάλα φύλλα μαρουλιού
- 1 καρότο τριμμένο
- 4 ρεπανάκια σε φέτες
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Σάντουιτς με αραβική πίτα και κεφτεδάκια
Για τα κεφτεδάκια : προθερμαίνουμε το φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνουμε ένα ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ψωμί και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να το σκεπάζει. Το αφήνουμε να μουλιάσει για λίγο και το στίβουμε καλά σφίγγοντάς το με τα χέρια. Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, τα αυγά, το κρεμμύδι, τις τριμμένες ντομάτες, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το κύμινο, το πιπέρι και αλάτι. Ζυμώνουμε το μίγμα καλά ώστε να “σπάσουν” οι ίνες του κρέατος. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα τυλίγουμε στο αλεύρι και τα βάζουμε στο ταψί. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απ’ έξω και να ψηθούν από μέσα.
Για τα σάντουιτς : απλώνουμε τις αραβικές πίτες στον πάγκο και αλείφουμε την καθεμιά με τη μουστάρδα (βλ.συνταγή). Βάζουμε κατά μήκος κάθε πίτας 2 κεφτεδάκια κομμένα στη μέση, μαρούλι, άνηθο, ρεπανάκι και καρότο. Τυλίγουμε σφιχτά τις πίτες και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!