- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
- 250 γραμμάρια ζαμπόν σε κυβάκια
- 300 γραμμάρια τριμμένα διάφορα τυριά
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 250 γραμμάρια γιαούρτι
- 4 αυγά
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί. Απλώνουμε τα φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο και απλώνοντας, επίσης ενδιάμεσα, τυριά, ζαμπόν και πιπεριές. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τα μπαχαρικά και περιχύνουμε την πίτα. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και την ψήνουμε στη δεύτερη από κάτω θέση του φούρνου για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη!