- 4 τσιπούρες μέτριες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κλωναράκια σέλερι κομμένα σε καρέ
- 4 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια
- 4 ντομάτες κομμένες σε καρέ
- 1 πατάτα κομμένη σε καρέ
- 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Τσιπούρες πλακί
Πλένουμε τις τσιπούρες. Αν δεν είναι καθαρισμένες, κάνουμε μια τομή στην κοιλιά και αφαιρούμε τα εντόσθια. Με ένα μαχαιράκι ξύνουμε το δέρμα και αφαιρούμε τα λέπια. Βάζουμε τις τσιπούρες σε ένα ταψί βαθύ ή μια γάστρα. Ανάμεσά τους βάζουμε τα κομμένα λαχανικά. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρουμε τις τσιπούρες με σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη!