- 4 μεγάλες πατάτες
- ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
- πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- Για το σερβίρισμα
- τριμμένο κασέρι ή κεφαλογραβιέρα
- ντιπ γιαουρτιού (βλ.συνταγή) ή γιαούρτι στραγγιστό
Τηγανιτές πατάτες με πάπρικα
Πλένουμε καλά τις πατάτες τρίβοντας με ένα βουρτσάκι ώστε να φύγουν τα χώματα. Τις κόβουμε σε φέτες και μετά σε σχήμα κυδωνάτες. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τις πατάτες, αν χρειάζεται σε δόσεις ώστε να μην είναι πάρα πολλές και πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Με αυτό τον τρόπο οι πατάτες θα γίνουν τραγανές. Αδειάζουμε τις πατάτες με ένα δίχτυ τηγανίσματος σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, πάπρικα και τριμμένο τυρί της επιλογής μας. Συνοδεύουμε με ντιπ γιαουρτιού (βλ. συνταγή) ή απλό στραγγιστό γιαούρτι.
Καλή σας όρεξη!