- 200 γραμμάρια ώριμες φράουλες
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 50 γραμμάρια γάλα
- 350 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Κέικ με φράουλες
Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσανάκι. Τις κόβουμε σε κυβάκια τα οποία πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά και το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια και τα σύκα και ανακατεύουμε. Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ 24 επί 34 εκ. και αδειάζουμε το μίγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα. Σερβίρουμε το κέικ με φρέσκιες φράουλες και παγωτό βανίλια ή σοκολάτα.
Καλή σας όρεξη!