- Για την πανακότα
- 1 λίτρο γάλα
- 25 γραμμάρια σκόνη ζελατίνης
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- Για το ζελέ πορτοκάλι
- 1 λίτρο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
- 250 γραμμάρια βραστό νερό
- 30 γραμμάρια σκόνη ζελατίνης
- 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Πανακότα ζελέ πορτοκάλι
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη σκόνη ζελατίνης σε 4 κ.σ. κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Μοιράζουμε την πανακότα σε ποτήρια και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Σε ένα μπωλ βάζουμε 180 γραμμάρια κρύο νερό και διαλύουμε σ΄αυτό τη σκόνη ζελατίνης. Την αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει και προσθέτουμε το βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε το φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι με τη ζάχαρη άχνη. Όταν η ζελατίνη έχει γίνει χλιαρή την προσθέτουμε στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Μόλις πήξει η πανακότα βγάζουμε τα ποτήρια από την κατάψυξη και μοιράζουμε από πάνω το ζελέ πορτοκάλι. Ξαναβάζουμε τα ποτήρια στην κατάψυξη για να πήξει και το ζελέ. Μόλις πήξει βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!