- 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
- 2 αυγά χτυπημένα
- λίγο αλεύρι γ.ό.χ.
- φρυγανιά τριμμένη
- δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- ρίγανη
- σπόροι κόλιανδρου
- ροζ πιπέρι
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
Μπακαλιάρος πανέ στο φούρνο
Ξεπαγώνουμε το μπακαλιάρο και τον πλένουμε. Τον αφήνουμε να στραγγίσει και σε τρία πιάτα βάζουμε το αυγό, το αλεύρι και τη φρυγανιά με το μίγμα των μπαχαρικών και μυρωδικών. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα και αλατίζουμε το μπακαλιάρο. Περνάμε τα φιλέτα από το αλεύρι το αυγό και τη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί. Τα ψεκάζουμε καλά με ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε. Συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα.
Καλή σας όρεξη!