- Για τα σπαγγέτι
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για την καλοκαιρινή σάλτσα μπολονέζ
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 πιπεριά πράσινη σε καρέ
- 1 πιπεριά κόκκινη σε καρέ
- 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
- 1 κολοκυθάκι σε κυβάκια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- φρέσκο βασιλικό
- παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Σπαγγέτι με καλοκαιρινή σάλτσα μπολονέζ
Για τα σπαγγέτι : σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν βράσει ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Για τη σάλτσα μπολονέζ : ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα κόβουμε όλα τα λαχανικά. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε καλά τον κιμά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τη μελιτζάνα και το κολοκυθάκι. Ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη και έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μπόλικο φρέσκο βασιλικό.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα μπολονέζ και τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά).
Καλή σας όρεξη!