- Για την κρέμα βανίλια
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Για το ζελέ πορτοκάλι
- 1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού καλά σουρωμένο
- 100 γραμμάρια νερό βραστό
- 11 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
- 120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 40-45 φρυγανιές ορθογώνιες
Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές κρέμα βανίλια και ζελέ πορτοκάλι
Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ : σε ένα μπωλ βάζουμε 180 γραμμάρια κρύο νερό και διαλύουμε τη ζελατίνη. Την αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη άχνη. Όταν η ζελατίνη έχει γίνει χλιαρή την προσθέτουμε στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μπωλ στην κατάψυξη και ανακατεύουμε κάπου κάπου με ένα κουτάλι. Πρέπει να πήξει ελαφρά ώστε να είναι ημίρρευστο για να μην απορροφηθεί μετά από τις φρυγανιές.
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλια : χτυπάμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ τη βανίλια και τη ζάχαρη. Βάζουμε το γάλα να βράσει. Μόλις ζεσταθεί αρκετά αδειάζουμε λίγο στο μπωλ με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας ζωηρά. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Αποσύρουμε. Σε ένα γυάλινο σκεύος ή ταψί 24 επί 35 εκ. βάζουμε μια στρώση φρυγανιές. Απλώνουμε τη μισή ζεστή κρέμα. Βάζουμε άλλη μια στρώση φρυγανιές και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνουμε με ακόμα μια στρώση φρυγανιές. Απλώνουμε το ημίρρευστο ζελέ.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες να πήξει καλά το ζελέ.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!