- 400 γραμμάρια φασόλια λευκά
- 2 λουκάνικα χωριάτικα ψημένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο σε ροδέλες
- 8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 αγγούρι σε φέτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Σαλάτα με φασόλια και χωριάτικο λουκάνικο
Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσουν για 12 ώρες. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε κρύο νερό που να τα σκεπάζει. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30 λεπτά. Ο ακριβής χρόνος βρασμού εξαρτάται από το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια. Αν σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια στην αρχή του βρασμού, τον αφαιρούμε με μια κουτάλα. Βάζουμε τα λουκάνικα σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200-210 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά. Εναλλακτικά τα ψήνουμε σε μια γκριλιέρα. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα φασόλια, τα λουκάνικα, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και το αγγούρι. Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, τη ρίγανη, πιπέρι και αλάτι. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!