- 4 κολοκυθάκια μέτρια
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- 1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για το σερβίρισμα
- γραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά)
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Κολοκυθάκια σοτέ
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε το κοτσάνι. Τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 5 χιλιοστών. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο και το αλεύρι. Βουτάμε τα κολοκυθάκια στο μίγμα με τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε στο τηγάνι μια στρώση κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια. Πασπαλίζουμε με γραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά), ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο, πιπέρι και αλάτι και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!