- 250 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 1 φακελάκι φυτική σαντιγύ
- 200 γραμμάρια γάλα
- 1 κουτί τυρί κρέμα
- 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
- 1 βάζο κομπόστα βύσσινο
- 30 γραμμάρια κορν φλάουρ
Cheesecake με σάλτσα βύσσινο
Διαλύουμε το ζελέ λεμόνι σε 250 γραμμάρια βραστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου. Λιώνουμε το βούτυρο. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά το μίγμα μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Το στρώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με σούστα ή σε μια πιατέλα όπου έχουμε τοποθετήσει ένα στρογγυλό τσέρκι. Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγύ με το γάλα και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και όταν ομογενοποιηθεί η κρέμα προσθέτουμε το κρύο ζελέ. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. Σε ένα μπωλ βάζουμε λίγο ζουμί από τα βύσσινα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Βάζουμε το υπόλοιπο ζουμί σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρύο ζουμί στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά και όταν πήξει η σάλτσα το κατεβάζουμε και προσθέτουμε τα βύσσινα. Όταν κρυώσει η σάλτσα περιχύνουμε το cheesecake. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεροποιηθεί. Πριν σερβίρουμε ξεφορμάρουμε το γλυκό και το κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή σας όρεξη!