- 500 γραμμάρια αχλάδια ξεφλουδισμένα και καθαρισμένα
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 βανίλια
- 100 γραμμάρια γάλα
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 4 κ.σ. κακάο
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Κέικ με αχλάδια και κακάο
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια από φλούδες και κουκούτσια. Τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση και βουτυροαλευρώνουμε μια μεσαία φόρμα για κέικ περίπου 12 επί 30 εκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και έπειτα το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος προσθέτουμε τα αχλάδια και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στη ζύμη. Στρώνουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Καλή σας όρεξη!