- 1 κιλό πράσα σε μέτρια κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
- 50 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 1/4 κ.γ. σκόνη μοσχοκάρυδου
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
Πρασόρυζο αυγολέμονο
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να συνεχιστεί ο βρασμός για ακόμα 10 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Αργά αργά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Με μια κουτάλα παίρνουμε μικρές ποσότητες υγρού από την κατσαρόλα και ανακατεύοντας τις ρίχνουμε στο αυγολέμονο. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κουνάμε να πάει παντού. Δυναμώνουμε τη φωτιά και όταν πάρει μια βράση αποσύρουμε. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και χωριάτικο ψωμί.
Καλή σας όρεξη!