- Για τη γέμιση
- 100 γραμμάρια γάλα καρύδας
- 200 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ (βλ. συνταγή)
- 100 γραμμάρια καρύδια
- 40 γραμμάρια κακάο
- Για την επικάλυψη
- 400 γραμμάρια κουβερτούρα
Σοκολατάκια γεμιστά με μπισκότα πτι μπερ
Για τη γέμιση: τρίβουμε τα μπισκότα και τα καρύδια στον πολυκόπτη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κακάο. Προσθέτουμε όσο γάλα καρύδας χρειάζεται μέχρι να ζυμώνεται το μίγμα. Θέλουμε να είναι σχετικά σφιχτό. Πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα δίσκο με λαδόχαρτο. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
Για την επικάλυψη: σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει στερεώνουμε ένα μπολ (μπεν μαρί). Βάζουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Αφήνουμε τη σοκολάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη σύνθεση: βάζουμε σε ένα ταψί ή δίσκο ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Με ένα πιρούνι βουτάμε στη σοκολάτα τα μπαλάκια μπισκότου και τα στραγγίζουμε καλά. Αραδιάζουμε τα σοκολατάκια στο δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!