- 1 κιλό συκωτάκια από κοτόπουλο πλυμένα και καθαρισμένα
- 4-5 φύλλα φασκόμηλου φρέσκα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 κύβο λαχανικών
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- χυμό από λεμόνι
- ελαιόλαδο
- μαιντανό ψιλοκομμένο
Συκωτάκια ριγανάτα
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το φασκόμηλο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε τα συκωτάκια. Ανακατεύουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για μισή ώρα να σιγοψηθούν τα συκωτάκια. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Καλή σας όρεξη!