- 500 γραμμάρια βολβοί παντζαριού
- 500 γραμμάρια πατάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (προαιρετικά)
- 1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο
- 30 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό
- 100 γραμμάρια γάλα αγελαδινό ή φυτικό
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- καρύδια χοντροκομμένα
Πουρές παντζαριού
Πλένουμε πολύ καλά με βουρτσάκι τις πατάτες και τους βολβούς παντζαριού. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε τις πατάτες και τα παντζάρια σε μέτρια φωτιά μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι. Αν κάποια τρυπιούνται τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βρασμό με τα υπόλοιπα που χρειάζονται κι άλλο χρόνο. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες και τα παντζάρια τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και το θυμάρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες και τα παντζάρια. Ανακατεύουμε με σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με καρύδια τριμμένα.
Καλή σας όρεξη!