- 6 μεγάλες πατάτες ή 10 μέτριες
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 80-100 γραμμάρια χυμό λεμονιού
- 2-3 φύλλα δάφνης
- ρίγανη ξερή
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Πατάτες φούρνου λεμονάτες
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε σε μια γάστρα ή αντικολλητικό ταψί. Κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος σε φέτες και μετά σε κομμάτια κυδωνάτες. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι, ρίγανη, τη δάφνη σπασμένη στη μέση, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς ώσπου να μαλακώσουν με κλειστό το καπάκι. Μόλις ψηθούν ανοίγουμε το καπάκι για να ξεροψηθούν ελαφρά για 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε τις πατάτες φούρνου σκέτες συνοδευμένες με σαλάτα εποχής ή σαν συνοδευτικό για κρέας ή κοτόπουλο.
Καλή σας όρεξη!