- 400 γραμμάρια δαχτυλιδάκια δημητριακών με μέλι
- 100 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
- 50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
- 100 γραμμάρια μέλι
- 100 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
Μπάρες με μέλι και δημητριακά
Τοποθετούμε τα δημητριακά τις σταγόνες σοκολάτας και τις νιφάδες βρώμης σε ένα βαθύ μπολ. Σε ένα σκεύος μπεν μαρί βάζουμε τα 100 γραμμάρια κουβερτούρα τη ζάχαρη και το μέλι και το ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αδειάζουμε το μίγμα στο μπολ με τα δημητριακά και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί με λαδόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 5 ώρες. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε τις μπάρες. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και ραντίζουμε τις μπάρες σε σχήμα ζιγκ ζαγκ. Όταν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα τυλίγουμε τις μπάρες με καραμελόχαρτο και τις φυλάμε σε αεροστεγές κουτί για 1 μήνα. Το καλοκαίρι τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!