- 400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 100 γραμμάρια κιμά χοιρινό
- 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1/4 κούπας κόκκινο κρασί
- 20 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
- Για τη σάλτσα
- 350 γραμμάρια τριμμένες ντομάτες
- 30 γραμμάρια κόκκινο κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1,5 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
- ελαιόλαδο
- Για γαρνιτούρα
- 1 φλ. ρύζι μπασμάτι
- 3 φλ. νερό
- αλάτι
Σουτζουκάκια σμυρνέικα με ρύζι
Στο μπωλ του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά. Το κρασί είναι ανάλογα πόσο θα χρειαστεί για να είναι αφράτο το μείγμα.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόχαρτο. Τα ψεκάζουμε καλά με λάδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα για 15 λεπτά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και το ρύζι. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει το ζουμί και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τα σουτζουκάκια.
Καλή σας όρεξη!