- 2 φύλλα σφολιάτας
- Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 1 λίτρο γάλα
- 4 κρόκους αυγών
- 80 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- Για την κρέμα σαντιγύ
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρη
- 20 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 1 βανίλια
- άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Μιλφέιγ
Παίρνουμε δυο ρηχά ταψιά 35 επί 40 και τα καλύπτουμε με λαδόχαρτο. Τοποθετούμε στα ταψιά τα φύλλα σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τα ψήνουμε τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνουμε το φύλλα να κρυώσουν.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής : σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Χτυπάμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια. Στο μίγμα των αυγών προσθέτουμε ανακατεύοντας λίγο από το ζεστό γάλα. Μεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγύ. Ανακατεύουμε τη μισή σαντιγύ με την κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σε μια μεγάλη πιατέλα τοποθετούμε ένα τσέρκι. Κόβουμε τις άκρες από τα ψημένα φύλλα σφολιάτας και τα αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε στην πιατέλα το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε την κρέμα. Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε τη σαντιγύ που περίσσεψε. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. Σερβίρουμε με τρίμματα από τη σφολιάτα που κρατήσαμε στην άκρη και άχνη ζάχαρη.
Καλή σας όρεξη!