- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
- 600 γραμμάρια σπανάκι χοντροκομμένο
- 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
- 400 γραμμάρια φέτα
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο για τα φύλλα
Στριφτάρια με σπανάκι και τυρί
Σε ένα μπωλ βάζουμε το σπανάκι, το αλατίζουμε και το σφίγγουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα φύλλα, ραντίζουμε ένα ένα με ελαιόλαδο και απλώνουμε λίγη γέμιση κατά μήκος. Κλείνουμε δεξιά και αριστερά και τυλίγουμε σε ρολό. Τυλίγουμε τα στριφτάρια και τα τοποθετούμε σε λαδόχαρτο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!